De Wachters

Nautisch genieten vanuit de woonkamer

Water geeft natuurlijk ruimte

Het wonen op en rond het water biedt naast sereniteit ook de nodige levendigheid. Het water tussen de straten en langs de woningen geeft het ensemble van De Wachters een aangename natuurlijke uitstraling.

Het water is rustgevend en biedt een bron van leven. Net als de uitstraling en inhoud van de woningen zelf. De positionering van deze 18 woningen vormen in ligging en in hoogte opvallende markeringen van de hoofdvaarroute. Komend vanuit de sluis begeleiden ze de boten naar links en rechts. Het zijn echte blikvangers die zich vereenzelvigen met het nautische leven.

water
haven
Varen door de polder

Van open water naar de polder. Wie de Blauwe Diamant route volgt, voelt de rust van het varen door de natuur. Het is een heerlijke route voor jong en oud en voor ervaren en onervaren. Het is een ultiem genietmoment door de polder. Je komt bossen en rustige wateren tegen, maar ook meerdere sluizen, kortom een leuke route voor iedereen.

Vrij struinen door de Stille Kern

En dan deze groene parel: de Stille Kern. De meest stille plek van het Horsterwold, van maar liefst 900 hectare groot. Het is hier vrij struinen. U hoort hier hooguit een kudde Konikpaarden grazen of het geritsel van damherten die zich in het hoge gras verschuilen.

Een wandeling of fietstocht voert u langs een verscheidenheid aan landschappen. Van open weides tot gesloten bossen. In het voorjaar ziet u de meidoornstruiken in bloei. Een prachtig gezicht.

Blijf even staan bij de waterplas en zie de veel soorten weidevogels die hier rondvliegen. U ziet hier de zeearend, grutto’s, zwanen en lepelaars bij elkaar. Een waar spektakel, zeker in september, de trekmaand.

water
Veel groen, water en vergezichten,
het is wat Zeewolde onderscheidt.
Een uitgekiende mix van winkelen en wonen

Zeewolde kent veel voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden. Het centrum biedt een uitgebreid aanbod van winkels voor uw dagelijkse benodigdheden. Maar ook als u ergens een hapje wilt eten of gezellig een drankje wilt doen, hoeft u niet ver te zoeken.

Uiteraard is aan overige voorzieningen ook geen gebrek, met gezondheidscentra, basis- en voortgezet onderwijs en een rijk (sport)verenigingsleven. Het is in Zeewolde gewoon heel fijn wonen.

water